Companii

Fabricile de paine ale Vel Pitar stau pe terenuri de 20 de milioane de euro in doua cartiere din Capitala

Fabricile de paine ale Vel Pitar stau pe terenuri de 20 de milioane de euro in doua cartiere din Capitala
20.07.2009, 18:45 1555

Proiectul de relocare a celor doua fabrici si a morii detinute de Vel Pitar in Capitala a fost anuntat de reprezentantii companiei inca de la inceputul anului 2008, insa demararea lui a fost amanata pana la inceputului anului 2010.

"Nu atat criza financiara, cat schimbarile din zona imobiliara ne-au determinat sa amanam actiunea de relocare a fabricilor. A fost oarecum o repozitionare, deoarece ne asteptam in continuare ca preturile din imobiliare sa evolueze pe un trend descendent si asteptam un moment favorabil", a declarat George Frincu, presedintele consiliului de administratie al Vel Pitar.

Potrivit presedintelui Vel Pitar, compania va urma planul realizat in urma cu un an, iar prima capacitate de productie vizata pentru relocare va fi moara din cartierul Rahova, urmand ca ulterior sa fie mutate si liniile de productie ale fabricilor de panificatie din cartierele Berceni si Rahova din Capitala. Cele trei unitati de productie isi desfasoara in prezent activitatea pe o suprafata de 48.424 de metri patrati.

Astfel, luand un calcul un pret mediu de 300-500 de euro pe metrul patrat in aceste zone, terenurile pe care se afla in prezent cele trei centre ale Vel Pitar ar putea valora intre 15 si 24 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

In urma cu un an, reprezentantii companiei declarau ca nu intentioneaza sa mai realizeze si alte relocari de fabrici in afara celor din Bucuresti, sustinand ca desi mai exista unitati de productie in interiorul oraselor, acestea sunt situate pe platforme industriale sau in apropierea unor sedii de birouri, nu a unui cartier rezidentiale, cum sunt cele din Bucuresti. Cu toate acestea, grupul de panificatie a investit si anul acesta in relocarea unei fabrici. "Am inceput anul acesta relocarea fabricii de la Targoviste", a spus Frincu. Reprezentantul Vel Pitar nu a dorit sa dezvaluie rezultatele financiare realizate in anul 2008, nici sa comenteze asupra incasarilor obtinute in prima jumatate a acestui an, insa el a declarat ca acestea s-au incadrat in estimarile initiale ale companiei.

Grupul Vel Pitar, controlat de fondul de investitii american Broadhurst, administrat la randul sau de compania New Century Holdings (NCH), s-a divizat in 2007 in trei societati autonome care au ca obiect de activitate productia de panificatie (Vel Pitar), moraritul (Sapte Spice) si retailul (VP Magassin -reteaua proprie de magazine a grupului).

Astfel, grupul detine doua centre de productie de panificatie in Bucuresti si alte zece in restul tarii (Valcea, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj, Olt si Dambovita), unitati de morarit si o retea de magazine in marile orase din Romania.

Principalii competitori ai Vel Pitar sunt companiile Baneasa Bucuresti, Boromir Ramnicu Valcea, Dobrogea Grup, Pan Group Craiova sau Titan Ilfov.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO