Companii

Fabrica din Bolintin Deal a finlandezilor de la Ruukki va trimite produse în Arabia Saudită

 Fabrica din Bolintin Deal a finlandezilor de la Ruukki va trimite produse în Arabia Saudită

Autor: Andreea Neferu

02.07.2012, 12:17 900

Producătorul de materiale de construcţii metalice Ruukki România, subsidiara locală a gigantului finlandez Rautaruukki, va livra, prin intermediul fabricii de la Bolintin Deal, componente metalice, structură şi închideri pentru construcţia unei topitorii în Arabia Saudită.

Contractul, în valoare de 10 milioane de euro, a fost semnat de Rautaruukki, compania-mamă, iar cea mai mare parte a produselor care vor fi livrate sunt fabricate în unitatea de producţie de la Bolitin Deal. Aceasta este cea mai mare comandă pe care Ruukki România a avut-o de la momentul înfiinţării companiei, în 2001. "Capacitatea mare de producţie ne permite în acest moment angrenarea în proiecte de o asemenea anvergură, dar şi onorarea altor comenzi locale şi internaţionale care s-au semnat deja sau care vor apărea în aceste luni", a declarat Ari Haapaniemi, directorul fabricii Ruukki de la Bolintin Deal.

În ciuda crizei care bătea la uşă, Rautaruukki a pariat pe România, unde a iniţiat în anul 2007 cea mai mare investiţie greenfield a companiei din afara Finlandei.

Scandinavii au realizat o fabrică la Bolintin-Deal, pe autostrada Bucureşti-Piteşti, investiţie care a atras fonduri de peste 35 de milioane de euro şi a devenit ulterior un hub de producţie european, aici fiind relocate în 2009 o parte din echipamentele fabricilor din Cehia şi Ungaria. Centrul de producţie din Giurgiu, desfăşurat pe o suprafaţă de trei hectare, cuprinde trei secţii de producţie.

Finlandezii au estimat pentru întreg businessul Ruukki pe piaţa locală un avans de 70% în 2011 faţă de anul anterior. În 2010 compania a raportat la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 82,2 milioane de lei (19,5 milioane de euro), astfel că în 2011 businessul local s-a ridicat la aproape 35 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Pe piaţa locală, Ruukki concurează cu jucători precum Lindab şi Megaprofil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO