Companii

Fabrica Apcarom din Buzău a austriecilor de la Voestalpine a ajuns la afaceri de 40 mil. euro

Fabrica Apcarom din Buzău a austriecilor de la...

Autor: Mirabela Tiron

07.06.2017, 00:04 2345

Producătorul de material rulant Voestalpine Vae Apcarom Buzău, conrolat de grupul austriac Voestalpine, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 175 milioane de lei (circa 40 milioane de euro), în creştere cu 22% faţă de anul anterior şi cu un profit net de 16,3 milioane de lei, nivel apropiat de cel din anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. 

Austriecii au preluat în 1998 pachetul majoritar de acţiuni al fabricii din Buzău, singurul producător de aparate de cale ferată (şuruburi de oţel pentru fixarea şinelor de cale ferată). Fabrica funcţionează sub denumirea de Apcarom din 1991 pe piaţa locală, în 1995 fiind listată la bursa din Bucureşti, când s-a vândut un pachet de 30%. În 1998 austriecii au preluat pachetul majoritar al fabricii din Buzău, iar în iulie 2015 a avut loc retragerea de la tranzacţio­nare a acţiunilor emise de Voestalpine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO