Companii

EY a consiliat companiile de distribuţie Delgaz Grid şi Reţele Electrice Banat în atragerea de fonduri europene nerambursabile de peste 150 mil. euro prin Fondul pentru Modernizare

Mihai Drăghici, Partener, Consultanţă, EY România

Mihai Drăghici, Partener, Consultanţă, EY România

Autor: Cristina Bellu

18.03.2024, 11:02 69

Compania de servicii de audit şi consultanţă fiscală EY a consiliat Delgaz Grid SA şi Reţele Electrice Banat SA în pregătirea aplicaţiilor de finanţare, inclusiv documente suport, pentru investiţii în extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice.

Cele două companii au semnat până în februarie 2024 opt contracte de finanţare cu Ministerul Energiei, asigurând un sprijin nerambursabil total de peste 150 milioane euro, spun oficialii EY.

„Companiile şi autorităţile publice au acces la peste 15 miliarde de euro până în 2030 pentru a susţine tranziţia energetică în România prin intermediul diverselor programe de finanţare”, spune Mihai Drăghici, Partener, Consultanţă, EY România.

Investiţiile în modernizarea reţelei sunt esenţiale pentru a crea capacitatea necesară preluării energiei regenerabile, în contextul în care, în perioada imediat următoare, se preconizează lansarea a două apeluri importante care vor stimula noi investiţii în capacităţi regenerabile, respectiv granturi alocate prin Fondul pentru Modernizare şi schema de Contracte pentru Diferenţă, instrumente ce ar putea finanţa dezvoltarea unei capacităţi de peste 7 GW instalaţi până în 2030 pentru producţia de energie regenerabilă din surse solare, eoliene şi hidro. 

EY asistă companiile pentru pregătirea şi implementarea aplicaţiilor de finanţare pentru programe precum: PNRR, Fondul de Modernizare şi Fondul de Inovare. EY oferă inclusiv suport în organizarea şi derularea procedurilor de achiziţie, ce constituie un pas cheie pentru implementarea la timp şi cu succes a proiectelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO