Companii

ExxonMobil: Uleiurile de motor, eliminate in 25 de ani

28.04.2009, 17:36 34

Patrunderea pe scara larga a tehnologiilor hibride ar putea duce pe termen lung la eliminarea unor industrii, cum este si cazul celei de uleiuri de motor, dar acest lucru nu se va intampla mai devreme de 20-25 de ani, spune Hazem Youssef, consultant tehnic pentru industria auto in cadrul gigantului petrolier ExxonMobil, cea mai mare companie de profil din lume.

"Industria uleiurilor de motor nu va disparea mai devreme de 20-25 de ani, dar va muri in timp. Ne indreptam intr-adevar spre tehnologii cum ar fi cea electrica, bazata pe hidrogen si asa mai departe", a spus Youssef.
In acest sens, reprezentantul companiei a declarat ca deja atentia Exxon se indreapta catre o noua generatie de produse pentru masinile hibride sau pentru cele care functioneaza pe biocombustibil. Intre timp insa, pe piata locala, unde Exxon este prezent doar prin intermediul diviziei de lubrifianti, reprezentantii companiei cred ca volumele vandute vor fi cu 20-30% mai mici fata de anul trecut, dar ca din 2010 am putea asista la o revenire a pietei.
"Oamenii isi amana nevoile. Daca ar fi trebuit sa inlocuiasca uleiul de motor acum, in mod cert mai amana acest lucru cu cel putin o saptamana, apoi cu inca o saptamana si tot asa", a declarat Ahmet Aras, directorul diviziei auto a ExxonMobil Lubrifianti si Produse din Petrol pentru zona de est a Mediteranei, Asia Centrala si Balcani. Potrivit acestuia, Exxon detine o cota de 20-30% dintr-o piata a uleiurilor de motor estimata la circa 70.000-80.000 de tone anual.
ExxonMobil activeaza cu patru distribuitori in Romania, care acopera tot teritoriul tarii. ExxonMobil si Petrom au semnat o intelegere la sfarsitul anului trecut pentru exploatarea unor perimetre de hidrocarburi in Marea Neagra.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO