Companii

Extinderea lanturilor de retail a majorat cu 17% vanzarile Meda

28.05.2007, 14:33 71

Producatorul de mezeluri Meda Prod din Bucuresti a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o crestere de 17% a cifrei de afaceri pe fondul extinderii regionale prin intermediul retelelor de hipermarketuri si al cresterii pretului mediu de vanzare al produselor.
"In primul trimestru am obtinut o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro, o rata a profitului de aproximativ 12% si vanzari cantitative de aproximativ 1.400 de tone de preparate din carne, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand am vandut doar 1.250 de tone", a declarat Florin Rizea, directorul general al companiei.
Meda a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, peste asteptarile initiale ale companiei care vizau obtinerea unor rezultate financiare de 18 milioane de de euro. Producatorul bucurestean a raportat de asemenea vanzari cantitative de aproximativ 5.400 de tone, in crestere cu 25% fata de 2005 si o rata a profitului de 14%.
"Cresterea cifrei de afaceri a fost motivata de abordarea sistematica a retailului si deschiderea de magazine noi a marilor lanturi de hipermarketuri, in timp ce cresterea profitabilitatii s-a datorat reducerii costurilor printr-un control mai eficient care a fost posibil prin implementarea unui sistem informatic online", a explicat Rizea.
Compania are distributie proprie, iar vanzarile se deruleaza prin toate canalele de distributie de pe piata, insa vanzarile cele mai mari se inregistreaza pe segmentul de retail, produsele Meda fiind prezente in lanturile de magazine Cora, Carrefour, Kaufland, Auchan sau Gmarket.
Meda Prod acopera in prezent, la nivelul retailului, Bucurestiul si partea de sud a tarii.
Obiectivul companiei vizeaza insa pentru anul acesta distributia la nivel national.
Compania va investi anul acesta 5,4 milioane euro in constructia unei noi fabrici pentru cresterea capacitatii de productie cu constructia unei suprafete de 4.000 de metri patrati, care potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor companiei va aduce o crestere de 60% a capacitatii de productie realizata anul trecut.
"Estimam ca noua fabrica va incepe productia in luna august sau la inceputul lui septembrie", a adaugat el.
Reprezentantii Meda intentioneaza ca in ultimul trimestru al anului 2007, dupa finalizarea investitiei derulate cu ajutorul programului Sapard, sa inceapa constructia unei noi capacitati de productie de mezeluri crud-uscate.
Potrivit ONRC, actionarii companiei Meda Prod 98 sunt SC Schimb 47 SRL cu 62% din actiuni, Netoiu Gheorghe, cu 35% din actiuni si Oanca Mihaela Nicoleta, Stefan Vasilica si Nenita Adrian, fiecare detinand 1% din actiunile producatorului de mezeluri.
Compania are drept concurenti pe piata locala a mezelurilor, evaluata la 1,2 mld. euro, producatorii Aldis si Cristim, disputandu-si in acelasi timp piata de mezeluri din Bucuresti cu producatorii Ifantis, Caroli si Fox, dar si cu brandurile private ale hipermarketurilor Cora, Carrefour, Kaufland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO