Companii

Exportul de icre negre, in pericol

22.08.2001, 00:00 22



Romania risca sa nu mai beneficieze in anul 2002 de nici o cota aferenta exportului de icre negre daca nu va respecta conditiile impuse pe plan international pentru protectia sturionului, a afirmat Marian Cioceanu, consilier al ministrului Agriculturii, citat de Mediafax.

El a aratat ca numeroase societati exportatoare de icre negre incalca regulile stabilite in domeniu si pescuiesc in perioada de prohibitie.

Cioceanu a precizat ca, la inceputul acestui an, cota Romaniei pentru exportul de icre negre a fost stabilita la 7.000 kilograme, dar a fost redusa cu 25% pentru nerespectarea conditiilor prevazute de normele internationale.

"Am solicitat Ministerului Mediului sa suspende avizarea societatilor comerciale pentru export, deoarece daca acordam aviz unor societati care pescuiesc in perioada de prohibitie, riscam sa fim complici la o operatiune de braconaj", a spus Cioceanu.

El a precizat ca in acest moment sunt analizate solicitarile mai multor societati comerciale privind exportul unei cantitati de 400 kilograme icre negre.

Marian Cioceanu a mai aratat necesitatea modificarii Legii 192/2001, care reglementeaza activitatea piscicola, aratand ca acest act normativ nu este suficient de bine elaborat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO