Companii

EXCLUSIV ZF. A doua mutare strategică în doar un an: Grupul mexican Bimbo, care a cumpărat în 2023 Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie, preia alte şase fabrici din România de la familia lui Siminel Andrei, într-o tranzacţie de peste 100 mil. euro. UPDATE: Ce spun oficialii Bimbo?

EXCLUSIV ZF. A doua mutare strategică în doar un an:...

Autor: Cristina Roşca

05.03.2024, 19:58 6384

Siminel Andrei, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri autohtoni, este cel care conduce fondul de investiţii Broadhurst/NCH, care a vândut Vel Pitar către Bimbo acum un an Acum, vânzătorul în această nouă tranzacţie nu este fondul, ci familia Andrei.

Grupul mexican Bimbo, cu venituri anuale de peste 20 mld. dolari, face o a doua mutare strategică pe piaţa din România, la doar un an după preluarea Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie.

De această dată, gigantul cumpără de la familia lui Siminel Andrei şase fabrici de pâine şi produse de panificaţie, într-o tranzacţie de peste 100 de milioane de euro, spun sursele ZF din piaţă.

Contactaţi de Ziarul Financiar, reprezentanţii Bimbo au răspuns „confirmăm expansiunea noastră pe piaţa din România şi, împreună cu aceasta, scopul solid al Grupo Bimbo de a continua să hrănească o lume mai bună, lucrând cu oameni valoroşi şi calificaţi şi oferind produse de calitate consumatorilor noştri din fiecare ţară. Pe măsură ce Bimbo România creşte, vom împărtăşi mai multe din misiunea şi proiectele noastre ambiţioase din regiune“. Pe de altă parte, Siminel Andrei, care se află alături de mem­brii familiei sale de par­tea vânzătorului, spune: „in­ves­tiţia ame­ricană şi con­tribuţia mea re­pre­zintă un efort intens de peste 15 ani.

Grupo Bimbo are însă în spate o istorie multigene­ra­ţională, timp în care a dezvoltat capa­bi­lităţi extra­ordinare pe care acum o să le poată replica pe o platforma de profil din România. În ceea ce ne priveşte, planificăm noi investiţii printr-un nou fond de investiţii şi îi invităm pe cei interesaţi să ne trimită propunerile la NCH“.

Astfel, omul de afaceri nu oferă de fapt detalii privind acest acord, făcând referire la deal-ul dintre Bimbo şi NCH privind achiziţia Vel Pitar de acum un an. Mai exact, Grupo Bimbo, o multi­naţională me­xi­cană, consi­derată a fi una dintre cele mai mari afaceri din producţia de panificaţie din lume, a cumpărat la începutul lui 2023 grupul Vel Pitar, liderul pieţei de profil din România, un business controlat până atunci de fondul de investiţii american Broadhurst, administrat la rândul său de New Century Holdings (NCH Capital). Siminel Andrei este cel care conduce de peste 25 de ani acest fond.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO