Companii

Eusebiu Guţu preia al doilea combinat în lichidare din fostul „imperiu“ al lui Ioan Niculae. Guţu a plătit 8,2 mil. euro pe Nitroporos din Făgăraş

Eusebiu Guţu preia al doilea combinat în lichidare din...

Autor: Mirabela Tiron

28.07.2023, 00:06 2549

În 2021, Eusebiu Guţu  a cumpărat prin compania Popasul Trebeş combinatul Chemgas din Slobozia, deţinut de firma Chemgas Holding, aflată în lichidare. Lichidatorul ambelor active este firma  Expert Insolvenţă SPRL.

Omul de afaceri Eusebiu Guţu, proprietarul Popasul Trebeş, companie care face parte din grupul Pambac Bacău, şi care a preluat în primăvara anului 2021  combi­natul Chemgas din Slobozia, a bifat o nouă achi­ziţie în industrie şi a preluat în cadrul unei licitaţii publice, cu 8,2 mil. euro, activele fostului com­binat chimic Nitroporos din Făgăraş, aflat în faliment.

„Expert Insolvenţă SPRL filiala Bucureşti, în calitate de lichidator judiciar al societăţii Gladwell Energy în faliment, şi al Nitroporos - în faliment,  anunţă că activele din patrimoniul Gladwell Energy şi din patrimoniul Nitroporos aflate pe platforma fostului combinat chimic din Făgăraş au fost valorificate în cadrul licitaţiei publice la preţul de 8,2 mil. euro“, potrivit unui comunicat de presă al Expert Insolvenţă. Adjudecatarul fos­tu­lui combinat chimic din Făgăraş este Nitramonia BC SRL, societate care deţine şi combinatul chimic din Slobozia. Nitramonia BC Srl, controlată de Eusebiu Guţu,  are ca obiect de activitate fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO