Companii

EURO 2008, o afacere de 6 mil. euro pentru agentiile de turism

EURO 2008, o afacere de 6 mil. euro pentru agentiile de turism
21.01.2008, 17:52 33

Calificarea echipei nationale la Campionatul European de fotbal EURO 2008 va aduce agentiilor de turism venituri suplimentare de aproximativ 6 mil. euro, desi anul acesta biletele pentru meciurile Romaniei se vor comercializa exclusiv prin intermediul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) si al partenerului oficial, agentia de turism Danco Pro.
Restul agentiilor de turism vor putea alcatui pachete care sa asigure cazarea si transportul la meciuri, biletele urmand sa fie achizitionate de catre cei care-si doresc sa fie prezenti la campionat. Solutia pentru agentiile de turism este colaborarea cu parteneri straini de la care vor cumpara bilete. "FRF va fi anul acesta distribuitorul exclusiv al biletelor de fotbal acordate Romaniei pentru Campionatul European de fotbal. Acestea sunt noile reglemetari ale UEFA, iar cei care doresc sa participe la aceasta competitie vor putea lua bilete doar prin intermediul FRF", a declarat Ionut Lupescu, directorul general al FRF. Potrivit site-ul federatiei, anul acesta vor fi puse spre vanzare aproximatiov 6.000 de bilete pentru fiecare meci pe care il disputa Romania in faza grupelor, adica 18.000 de bilete in total.
"Am format deja o lista de prerezervari pentru a testa interesul pietei si pot spune ca pana in acest moment numarul acestora a depasit 18.000 de solicitari. Agentiile de turism pot propune pachete pentru asigurarea transportului si a cazarii in perioada disputarii meciurilor, dar fara bilete incluse", a declarat Florin Leonte, vicepresedintele agentiei de turism Danco Pro. Potrivit acestuia, cei care vor sa participe la competitie vor cumpara bilete pentru toate cele trei meciuri ale Romaniei, ceea ce inseamna ca sunt aproximativ 6.000 de posibili clienti pentru agentiile de turism.
"Trebuie sa tinem cont de faptul ca din acesti 6.000 de clienti, aproape jumatate nu vor apela la agentiile de turism si isi vor gasi alte mo-dalitati de a ajunge la meciurile nationalei. Restul vor apela la agentii, iar un pachet care sa cuprinda 10 nopti de cazare plus transport cu avionul va costa aproximativ 2.000 de euro", spune Leonte.
Unele agentii au gasit o alta solutie. "Campionatul de fotbal este o oportunitate buna pentru noi. Suntem in discutii cu FRF pentru a avea acces la bilete, dar in cazul unui raspuns negativ exista si o alta solutie. Vom achizitiona bilete de la partenerii nostri straini. Sigur, locurile nu vor fi in galeria Romaniei, dar este o solutie", spune Aurel Pavel, directorul general al agentiei de turism J'Info Tours. Potrivit site-ului FRF, biletele pentru meciurile Romaniei vor putea fi achizitionate incepand cu data de 23 ianuarie si vor exista trei preturi: 110 euro, 80 de euro si 45 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO