Companii

ESOP: Piaţa închirierilor de noi spaţii de birouri a fost dominată în primul trimestru din 2023 de companiile de IT&Communication, dar ponderea acestui sector s-a redus considerabil faţă de perioada anterioară pandemiei

ESOP: Piaţa închirierilor de noi spaţii de birouri a...

Autor: Roxana Rosu

11.04.2023, 13:36 124

Piaţa închirierilor de birouri a fost dominată în primul trimestru din 2023 de companiile din sectorul IT&Communication, cu 19% din suprafaţa nou închiriată, urmate de companiile din sectoarele Medical&Farma şi Energetic, cu 14%, respectiv 13% din suprafaţă, arată o analiză realizată de firma de consultanţă imobiliară Esop.

“Inainte de 2020, ponderea suprafetelor inchiriate de catre firmele din domeniul IT&C, BPO si SSC se situa an de an in jurul valorii de 50%. Dupa debutul pandemiei de Covid-19, pe masura ce s-au dezvoltat diverse modele de munca hibrida sau remote, ponderea inchirierilor de spatii de birouri noi (relocari, pre-inchirieri si extinderi) de catre firmele de IT a scazut. In ultimii doi ani, 2021 si 2022, ponderea a ajuns la 23%, iar nivelul tranzactionarii din primul trimestru al acestui an prefigureaza un nivel similar pentru anul 2023”,  a declarat Alexandru Petrescu managing partner la ESOP Consulting | CORFAC International.

În ultimii cinci ani, domeniile care au dominat constant piaţa au fost IT&C, Financiar, Servicii profesionale, Medical&Farma si Constructii&Real Estate (incluzand aici si operatorii de co-working).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO