Companii

Eric Kish renunta la conducerea retailului din Rompetrol

23.03.2009, 17:42 56
Eric Kish, 44 de ani, unul dintre cei mai cunoscuti top manageri din cadrul grupului Rompetrol, care ocupa functia de vicepresedinte pe retail, va prelua de la 1 aprilie functia de vicepresedinte al grupului pentru companiile de servicii si functiuni suport. Kish este unul dintre cei mai vechi membri ai echipei de conducere a Rompetrol, acesta fiind cunoscut mai ales prin restructurarile pe care le-a facut in cadrul grupului, cea mai renumita fiind cea a rafinariei Petromidia.
"Schimbarile au fost facute pentru a ne consolida si eficientiza activitatile in contextul actual, dar si pentru a asigura atingerea obiectivelor strategice ale grupului. Masurile vor intra in vigoare incepand cu 1 aprilie, anul acesta", spun reprezentantii Rompetrol.
Pornind de la informatiile primite din partea grupului, tocmai in aceasta zona de care se va ocupa Kish au loc foarte multe restructurari in aceasta perioada, toate companiile non-core urmand sa fie vandute. Compania de transport aerian Eurojet a fost deja vanduta si cumparata de Dinu Patriciu, CEO-ul grupului, pe lista imediata aflandu-se institutia financiara nebancara FinGrup, dar si activitatile din Albania si Ecuador. Reprezentantii grupului au declarat recent ca firmele non-core din cadrul celor 40 de companii care alcatuiesc grupul Rompetrol au afaceri cumultate de circa 300 mil. $.
Inainte de numirea lui Kish, functia de vicepresedinte pentru companiile de servicii si functiuni suport era ocupata de catre Titov Buzescu, care va ocupa de la 1 aprilie functia de vicepresedinte pe retail si marketing in cadrul grupului Rompetrol. Potrivit site-ului Rompetrol, acestea nu sunt singurele modificari pe care echipa de top management a grupului le-a resimtit recent. Astfel, vor mai fi numiti in functie doi directori adjuncti pe partea financiara si operationala, divizii care in prezent se afla sub conducerea lui Adrian Petrus, respectiv Dan Ionescu. Dimitriy Grigoryev va ocupa functia de director financiar adjunct la nivelul grupului, iar Alibek Zhilbayev va fi director operational adjunct, tot de la 1 aprilie.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO