Companii

​Ensana Hotels a încheiat anul 2022 cu venituri de peste 65 mil. lei, un avans de 45% faţă de anul 2019

​Ensana Hotels a încheiat anul 2022 cu venituri de...

Autor: Miruna Diaconu

08.02.2023, 10:32 473

Grupul hotelier Ensana Hotels, care administrează trei hoteluri, a încheiat anul 2022 cu venituri de peste 65 milioane lei, ceea ce reprezintă un avans de circa 45% faţă de 2019, cel mai bun an al companiei. Pentru anul acesta, grupul hotelier se aşteaptă la venituri de 75 mil. lei.

„Putem spune că anul 2022 a fost un an bun pentru hotelurile noastre din Sovata şi că am ajuns să ne putem bucura de roadele investiţiilor derulate în renovarea hotelurilor Ursina şi Sovata”, spune Andrei Rusu, Director General Balneoclimaterica Grup.

Creşterea veniturilor a fost susţinută de un număr mai mare de turişti care au ajuns în cele trei hoteluri administrate de grup. Aproape 60.000 de turişti s-au cazat în hotelurile Ensana în 2022.

„Am putut să acomodăm în hotelurile noastre un număr  mult mai mare de turişti, obiectiv atins şi graţie disponibilăţii mai mari de camere aflate în circuitul turistic - acestea au revenit în circuitul hotelier după finalizarea investiţiilor de renovare. E important pentru noi că am marcat această nouă perfomanţă – un număr mai mare de oaspeţi -  în condiţiile în care avem un război la graniţă, o inflaţie în creştere şi o explozie a preţurilor la utilităţi. Creşterea numărului de turişti este cel mai bun indicator care certifică revenirea apetitului de a călători de după pandemie”, precizează el.

Grupul are în plan demararea unei investiţii prin care va fi construit un complex de camere premium. Pe lângă acest proiect, Ensana va investi şi în modernizarea şi extinderea zonei de tratament.


„Vom mări capacitatea bazei medicale, vom moderniza şi lărgi spa-ul, pentru ca ulterior să lucrăm în forţă la mărirea capacităţii de cazare”, completează Andrei Rusu.

Cele trei hoteluri au în total 800 de locuri cazare în aproape 400 de camera duble. Hotelul Brădet este destinat turismului de business (conferinţe şi evenimente), în timp ce Ursina (fostul Făget) este destinat turiştilor cu bugete mai mici.

Începând cu luna noiembrie a anului trecut, compania a demarat renovarea celor trei etaje din cadrul hotelului Sovata, o investiţie de 2,5 milioane de euro. În total au fost renovate 112 camere.

Printre cele mai importante investiţii făcute de grup în ultimii ani au fost  renovarea fostului hotel Sovata cu 8 milioane euro şi renovarea hotelului Brădet cu circa 7 milioane euro. În perioada 2003 – 2016, grupul a investit în total 27 de milioane de euro în hoteluri. Grupul anunţa încă de anul trecut că are în plan, începând cu 2025 să extindă capacitatea de cazare şi să ajungă la 1.000 de locuri de cazare, investiţie estimată la peste 20 de milioane de euro.​​
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO