Energie

ZF Power Summit 2022. Roxana Căliminte, Gas Infrastructure Europe: Trebuie să vorbim despre potenţialul de a atrage investitori în termimale LNG

ZF Power Summit 2022. Roxana Căliminte, Gas...

Autor: Eduard Ivanovici

23.02.2022, 16:24 57

Roxana Căliminte, secretar general adjunct în cadrul asociaţiei Gas Infrastructure Europe (GIE), prezentă la ZF Power Summit 2022, consideră că terminalele de tip LNG (liquefied natural gas) ar trebui să apară mai des în discuţiile privind infrastructura de gaze şi prevenirea creşterii importurilor din Rusia.

„Putem atrage terminale LNG la preţuri atractive dacă avem contracte pe termen lung, chiar până la 20 de ani. În momentul de faţă vedem că LNG reprezintă un punct de atracţie major la nivel european. Dacă ne uităm la statistici, dublul consumului de gaze de luna aceasta vine din LNG, nu conducte, ceea ce înseamnă că piaţa răspunde foarte bine la aceste mecanisme internaţionale. Trebuie să vorbim de potenţialul de a atrage investitori în aceste domenii”, a spus reprezentatul GIE.

ZF Power Summit, cel mai important eveni­ment al platformei de informaţii ZF, ajunge anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, comple­xitatea con­textului în care se desfă­şoară dezbaterile deter­minând pentru prima dată, extinderea duratei evenimentului la trei zile de dialog, în perioada 22-24 februarie.

 

Alte declaraţii:

 
  • Când ne referim la infrastructura de gaze şi vrem să prevenim creşterea preţurilor şi să nu majorăm importurile din Rusia, trebuie să ne uităm la toate opţiunile pe care le avem pe masă.
 
  • Avem şi depozitele de stocare, care acţionează ca un buffer când nu mai sunt gaze în piaţă. Sunt singurele instrumente care pot injecta volume în plus, instant, acolo unde este nevoie.
 
  • În al treilea rând, putem beneficia de un mix care ne va permite să nu mărim de importurile din Rusia prin îmbunătăţirea energiei regenerabile.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO