Energie

Tranzacţie între greci: Helleniq Energy Group întră pe piaţa locală de energie regenerabilă prin preluarea a patru parcuri fotovoltaice deţinute de Mytilineos. PwC România a asistat Helleniq Energy în tranzacţie

Tranzacţie între greci: Helleniq Energy Group întră...

Autor: Cristina Bellu

04.08.2023, 10:30 339

Helleniq Renewables, subsidiară a Helleniq Energy Holdings, unul dintre principalele grupuri energetice din Europa de Sud-Est, cu activităţi care acoperă întregul lanţ valoric al energiei, a încheiat un acord cu Mytilineos pentru construirea şi achiziţionarea unui portofoliu de patru parcuri fotovoltaice în România, cu o capacitate totală de 211 MW.

Oficialii Helleniq Energy spun că proiectele se află într-un stadiu avansat de dezvoltare şi estimează că acestea vor intra în exploatare treptat, din care 13 MW în T4/2023, 108 MW în 2024 şi 90 MW până în T3/2025.

“Producţia anuală totală a proiectelor va depăşi 300 GWh de energie verde, suficientă pentru a satisface nevoia a 100.000 de gospodării”, precizează un anunţ postat de companie pe site-ul propriu.

PwC România a acordat servicii de due diligence financiar şi fiscal şi asistenţă în tranzacţie grupului elen Helleniq Energy Group.

”Sectorul energiei regenerabile din România este unul efervescent, care a atras mulţi investitori şi tranzacţii în ultimii ani, şi credem că această evoluţie va continua, având în vedere contextul geopolitic şi ţintele ambiţioase ale statelor membre UE de reducere a emisiilor de carbon”, spune Andreea Mitiriţă, Partener PwC România.

Echipa care a acordat servicii de due diligence financiar şi asistenţă în tranzacţie a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener PwC România, Laura Paraschiv, Senior Manager, Daniela Gulie, Manager, Florin Moraru, Senior Associate.

Due diligence-ul fiscal a fost realizat de echipa formată din Andreea Mitiriţă, Partener, Anca Lungeanu, Manager, Mădălin Manea, Manager, Cristina Georgiana Lazăr, Associate, şi Emran Regep, Senior Associate.

Principalele activităţi ale grupului Helleniq Energy includ rafinarea, furnizarea şi comercializarea de produse petroliere şi petrochimice, comercializarea combustibililor atât în Grecia, cât şi la nivel internaţional, surse de energie regenerabilă, producţia şi comercializarea de energie electrică, precum şi furnizarea, distribuţia şi comercializarea de gaze.

Recent, compania şi-a făcut intrarea şi pe piaţa de energie regenerabilă din Cipru, accelerând astfel extinderea portofoliului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO