Energie

Statul nu mai are bani si scoate la vanzare 12% din Petrom pentru care vrea 400 mil. euro

Ministerul Economiei s-a decis: vinde 11,84% din actiunile pe care le detine la Petrom
26.05.2010, 13:21 34

Ministerul Economiei, care detine in prezent un pachet de 20,6%din actiunile Petrom, cea mai mare companie locala, a decisvanzarea unui pachet de 11,84% din actiunile detinute.

"Datorita conjuncturii economice si a lipsei fondurilor necesare,Ministerul EConomiei, Comertului si Mediului de Afaceri, incalitate de actionar al statului roman nu isi poate mentine cota departicipatie in cadrul operatorilor economici in cazul in care sehotaraste majorarea capitalului social cu aport in numerar",potrivit unei note de fundamentare a unui proiect de Hotarara deGuvern elaborat de Ministerul Economiei.
Valoarea pachetului de actiuni pe care Ministerul Economiei vreasa-l vanda este de peste 400 de milioane de euro tinand cont depretul de tranzactionare pe Bursa al titlurilor Petrom.

Producatorul de petrol si gaze intentioneaza sa realizeze omajorare de capital de 600 de milioane de euro. OMV, actionarulmajoritar al companiei, a declarat si-ar putea majora participatiala Petrom prin achizitia de drepturi preferentiale, in cazul incare majorarea de capital nu va fi subscrisa integral.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO