Energie

Start cu stângul la tranziţia energetică: Romelectro, compania care a proiectat energia României, îşi cere insolvenţa

Start cu stângul la tranziţia energetică: Romelectro,...

Autor: Roxana Petrescu

18.01.2022, 00:07 4985

Romelectro, cel mai mare contractor românesc pentru proiecte energetice, şi-a cerut insolvenţa, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 14 ianuarie. Potrivit celor mai recente informaţii financiare dispo­nibile, compania a terminat anul 2020 cu afaceri de circa 200 de milioane de lei şi cu pierderi de 8 milioane de lei.

„Despre capabilităţile grupului Romelectro, referin­ţe­le vorbesc de la sine: proiectare şi inginerie complexă pentru mai mult de 15.000 MW în centralele electrice con­venţionale şi nucleare, reprezentând 90% din capa­citatea totală instalată în România; programe complexe de reabilitare pentru mai mult de 3.000 MW; inginerie şi design pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi aproximativ 22.000 km de LEA proiectate sau executate“, se arată pe site-ul companiei.

Intrarea în insolvenţă a Romelectro vine într-un mo­ment extrem de complicat în contextul în care România se află în plină tranziţie energetică, identificarea forţei de mun­că şi a companiilor locale capabile să realizeze pro­iecte energetice fiind una dintre provocările majore aso­cia­te acestui fenomen.

În absenţa firmelor locale care să pro­iecteze şi să construiască aceste investiţii energetice, a pro­ducătorilor locali de componente, tranziţia energetică a României poate deveni doar un prilej de a importa echipamente, fără un beneficiu major asupra economiei locale. Romelectro, deţinută de mai multe persoane fizice, cei mai importanţi acţionari fiind Viorel Gafiţa (administrator) şi Lucian Rădulescu, nu a oferit detalii suplimentare până la închiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO