Energie

Şantierul naval SEVERNAV a semnat astăzi un contract de finanţare cu Ministerul Energiei, în cadrul PNRR, pentru o centrală electrică fotovoltaică de 1 MW. Valoarea proiectului e de 5,2 mil. lei, din care 2 mil. lei e finanţarea PNRR

Şantierul naval SEVERNAV a semnat astăzi un contract de...

Autor: Florentina Niţu

24.10.2023, 13:10 220

Şantierul Naval SEVERNAV Drobeta Turnu-Severin (simbol bursier SEVE), societate cu 23 de milioane de lei capitalizare, a semnat astăzi, 24 octombrie, un contract de finanţare cu Ministerul Energiei, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru o capacitate de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Valoarea totală a proiectului este de 5,26 milioane de lei, din care valoarea nerambursabilă, adică finanţarea PNRR, este de 2,06 milioane de lei.

„Acest contract reprezintă o etapă semnificativă în eforturile noastre de optimizare a costurilor de producţie şi, totodată, contribuind la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic din România. Prin intermediul fondurilor nerambursabile obţinute pe axa PNRR C6.I1, Şantierul Naval SEVERNAV va finaliza construcţia proiectul «Centrală electrică fotovoltaică 1 MW» care va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, eficienţei energetice şi securităţii energetice”, au spus reprezentanţii SERVERNAV.

Principalele beneficii ale acestui proiect sunt reducerea emisiilor de carbon, pentru că parcul fotovoltaic de 1 MW va contribui semnificativ la scăderea emisiilor de carbon şi la diminuarea dependenţei de sursele de energie fosile; optimizarea costurilor; contribuţia la securitatea energetică. 

„Cu acest proiect, Şantierul Naval SEVERNAV se angajează să reducă şi să optimizeze cheltuielile menţinând o creştere a producţie şi utilizând surse regenerabile şi verzi. Această iniţiativă marchează un pas important spre un viitor mai durabil şi echilibrat, având impact atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra companiei noastre”, au mai spus reprezentanţii companiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO