Energie

Rompetrol Rafinare investeşte 1,9 mil.dolari pentru modernizarea centralei termice a rafinăriei Vega Ploieşti

Rompetrol Rafinare, companie membra a KMG International, va moderniza in perioada următoare centrala termică a rafinăriei Vega din Ploieşti, o investiţie de 1,9 milioane dolari care cuprinde şi montarea unui cazan de abur nou achiziţionat la finele anului trecut.

„Implementarea de proiecte noi în cadrul rafinăriei Vega este una dintre priorităţiile Rompetrol Rafinare. In ultimii ani, unitatea din Ploieşti a inregistrat o creştere operaţională importantă, care ne motivează să mergem mai departe şi să ducem rafinăria, în continuare, pe un drum ascendent. Instalarea cazanului de abur ne va ajuta să eficientizăm procesele de producţie, dar, foarte important, să avem un impact cât mai scăzut asupra mediului inconjurător. Ţelul nostru pentru următorii ani este să creştem eficienţa energetică din Vega Ploieşti până aproape de randamentul maxim”, a  declarat Yedil Utekov, Director General al Rompetrol Rafinare.

Cazanul de abur are o greutate de circa 60 de tone.

Obiectivele acestui proiect vizează, în principal, imbunatătirea eficienţei energetice a rafinăriei prin cresterea randamentului de la 91% la circa 96% si reducerea emisiilor rezultate în urma procesului de producţie abur.

Pentru acest an, rafinăria Vega are un buget de investiţii de 8,8 milioane dolari, din care  4,2 milioane dolari vor fi alocate proiectelor de automatizare a fluxurilor de aprovizionare a materiilor prime, stocarea şi productie a produselor petroliere.

Totodata, aproximativ 10 milioane dolari vor fi alocate  pentru proiecte de conformare la legislaţie, în vederea reducerii impactului asupra  mediului. 

Rafinăria Vega Ploiesti, singurul producator intern de bitum si hexan, functionează în sinergie cu rafinăria Petromidia Năvodari, care îi asigură materiile prime / semifabricate necesare obţinerii de produse şi soluţii speciale.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.