Energie

România s-a apropiat de 73% grad de înmagazinare a gazelor. Ţina pentru septembrie era de 57%

România s-a apropiat de 73% grad de înmagazinare a...

Autor: Gabriel Pecheanu

31.08.2022, 11:16 118

Guvernul amână adoptarea modificărilor ordonanţei de urgenţă pe compensarea preţurilor la energie. PSD ceruse modificarea ordonanţei de urgenţă până pe 1 septembrie. Ministrul Energiei anunţă că s-a depăşit ţinta asumată pentru înmagazinarea gazelor în depozite.

„Azi (miercuri - n.r.) urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei, iar mâine (joi-n.r.) vom avea elementele de analiză şi concluziile privind procesul prin care vom aduce modificări la OUG prin care compensăm preţurile la energie”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

La rândul său, ministrul Eenergiei, Virgil Popescu, a spus că, împreună cu colegii de la Ministerul de Finanţe, cu cei de la ANRE, va trebui să finalizeze problema impozitării pe tot lanţul de producţie şi comercializare a energiei electrice, iar joi să prezinte în comitetul interministerial forma finală.

„Stocurile de gaze naturale în acest moment... Ne-am apropiat de 73%. Avem peste 2,28 miliarde de metri cubi în depozite. Cifra asumată pentru 1 septembrie era de 57%, deci a fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite, astfel încât să depăşim ţinta minimă de 80% ca grad de umplere a depozitelor”, a mai spus Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă spunea, marţi, că preferă să întârzie o zi cu ordonanţa de urgenţă pe Energie, decât să se grăbească şi să adopte ordonanţă de urgenţă care să nu producă efecte.

PSD ceruse modificarea ordonanţei de urgenţă până pe 1 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO