Energie

România, campioană europeană la Petrobowl, concurs de cunoştinţe din industria de petrol şi gaze

Echipa Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti a devenit campioană Europeană a anului 2021 în concursul Petrobowl, care a avut loc online în perioada 16-17 martie a.c., un concurs inter-universitar între Student Chaptere de tip "răspuns-fulger" despre aspecte tehnice şi non-tehnice ale industriei de petrol si gaze.

La această etapă europeană au participat 15 dintre cele mai renumite Universităţi de profil din Scoţia, Franta, Austria, Germania, Italia, Marea Britanie, Croatia, Danemarca, Norvegia şi România.

UPG Ploiesti va participa la etapa intenaţională care se va desfăşura în perioada 21-23 Septembrie în Dubai, unde se vor întrece cele mai bune 32 de echipe din lume.

Echipa de studenţi campioni a fost formată din Andrei Blănaru, masterand la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, specializarea Ingineria Exploatării Optimale a Utilajului Petrolier; Umberto Beli, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, specializarea Forajul Sondelor; Eduard Mihoc, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, specializarea Inginerie de Zăcămant; Andrei Baican, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, specializarea Inginerie de Zăcămant şi Forajul Sondelor; David Muscă (căpitan), student în anul III la Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, specializarea Inginerie de Petrol şi Gaze.

Society of Petroleum Engineers (SPE) este cea mai mare organizaţie de studenţi, ingineri, oameni de ştiinţă şi alti profesionişti din segmentul upstream al industriei de petrol şi gaze. SPE are peste 140 de mii de membri din peste 140 de ţări. Misiunea organizaţiei este de a colecta, disemina şi schimba cunoştinte despre explorarea şi exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi şi tehnologiile adiacente pentru binele comunitatii. Student Chapter-ele, printre care se numară si Petroleum-Gas University of Ploiesti SPE Student Chapter, reprezintă organizaţii afiliate la organizaţia-mamă (SPE), compuse exclusiv din studenţi.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.