Energie

Reţele Electrice Dobrogea, companie parte din grupul PPC, a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice din Constanţa printr-un proiect de peste 45 mil. lei

Reţele Electrice Dobrogea, companie parte din grupul...

Autor: Cristina Bellu

09.02.2024, 14:10 121

Reţele Electrice Dobrogea, companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Dobrogea, a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice din municipiul Constanţa, printr-un proiect de peste 45,6 milioane de lei cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, din care valoarea eligibilă, finanţată prin POIM 2014-2020, este de 8,9 milioane de lei.

Lucrările au constat în modernizararea a 21 de posturi de transformare, alimentate prin linii de medie tensiune cu plecare din 5 staţii de transformare de înaltă tensiune 110/20 kV, astfel încât serviciul de distribuţie a energiei electrice să fie îmbunătăţit.

O altă componentă a proiectului realizată în această primă etapă o reprezintă dezoltarea şi implementarea, cu fonduri proprii, a unei platforme în cloud de tip analytics pentru procesul de măsură-încasare prin intermediul căreia se procesează date de la toate contoarele inteligente ale operatorului de distribuţie.

”Vizăm toate segmentele de distribuţie a energiei electrice pentru a avea reţele electrice inteligente, robuste, iar clienţii să beneficieze de o experienţă mai bună. De asemenea, în cadrul proiectului, companiile Reţele Electrice au dezvoltat o platformă digitală pentru agregarea datelor de consum ale clienţilor cu contoare inteligente din toate cele trei regiuni în care sunt prezenţi aceşti operatori de distribuţie. (...). Vom continua şi instalarea de contoare inteligente în cât mai multe locuri de consum din zonă”, spune Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice.

Cea de-a treia componentă a proiectului va fi realizată în a doua etapă, finanţată prin Programul de Dezvoltare Durabilă. Această componentă are în vedere reducerea consumului mediu de energie pe locuinţă şi creşterea calităţii serviciului de distribuţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO