Energie

Reactorul 1 de la Cernavodă revine “la muncă”: Condiţiile meteo se stabilizează

Reactorul 1 de la Cernavodă revine “la muncă”:...

Autor: Roxana Petrescu

06.01.2017, 18:44 668

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a anunţat că a început demersurile pentru repunerea Unităţii 1 în funcţiune după ce aceasta a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa acestei zile din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Dobrogea.

“Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în cursul serii zilei de 06.01.2017. Decizia de reconectare a Unităţii 1 la SEN este luată în consultare cu Dispecerul Energetic Naţional, pe fondul tendinţei de stabilizare a condiţiilor meteorologice în zona Dobrogea, conform prognozei comunicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, condiţii care reduc riscul apariţiei unor noi perturbaţii în SEN. Unitatea 1 a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa aceleiaşi zile, ora 08:25, din cauza unei perturbaţii pe o linie de evacuare putere de 400KV în SEN, aparţinand operatorului de transport a energiei electrice, datorită condiţiilor atmosferice severe din zona Dobrogei”, a anunţat Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.

Centrala de la Cernavodă funcţionează prin intermediul a două reactoare şi asigură aproape 20% din producţia de energie a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO