Energie

Preţurile petrolului scad în ciuda extinderii acordului OPEC de reducere a producţiei de petrol

Preţurile petrolului scad în ciuda extinderii acordului...

Autor: Anca Olteanu

25.05.2017, 18:00 199

Preţul ţiţeiului crud Brent a scăzut cu 1,24 dolari, ajungând la 52,72 dolari, joi, apoi s-a redresat până la 53,76 dolari.

Ministrul Energiei din Arabia Saudită, Khalid al-Falih, a spus că miniştrii nu văd nevoia de majorare a cantităţii de petrol care ar urma să fie redusă. Acest lucru a nemulţumit investitorii, scrie Reuters.

„Este o dezamăgire că OPEC nu a făcut mai mult pentru a echilibra pieţele”, a spus Olivier Jakob, analist al pieţelor de energie al companiei de consultanţă suedeză Petromatrix.

Mai multe state din afara OPEC ar putea participa, din nou, la acordul de reducere a producţiei de petrol.

Statele membre OPEC s-au întâlnit joi, la Viena, pentru a dezbate dacă prelungesc acordul finalizat în decembrie prin care OPEC şi 11 state care nu sunt membre, inclusiv Rusia, au fost de acord să scadă cu 1,8 milioane de barili producţia zilnică în prima jumătate a anului 2017.

Decizia din decembrie a ajutat preţurile să treacă de 50 de dolari pe zi, generând un impuls financiar principalilor producători de petrol. Acordul a generat, de asemenea, o creştere în industria şisturilor bituminoase din Statele Unite, care nu participă la acordul OPEC.

OPEC şi alţi producători erau aşteptaţi să extindă acordul privind reducerea producţiei zilnice cu 1,8 milioane de barili, până la finalul primului trimestru din 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO