Energie

Petru Ruşeţ, Siemens România: Cred că prosumatorii au o şansă, deoarece legislaţia a început să se dezvolte. Noi oportunităţi sunt legate de predictibilitatea legislaţiei

ZF Power Summit 2020

Petru Ruşeţ, Siemens România: Cred că prosumatorii au...
Petru Ruşeţ, Head of Gas & Power, Siemens Romania, consideră că şi în România vor fi din ce în ce mai mulţi prosumatori, având în vedere că legislaţia care reglementează acest segment a început să se dezvolte.

„Cred că prosumatorii au o şansă, legislaţia a început să se dezvolte. Cu siguranţă vom avea o reţea flexibilă care va putea asigura necesarul. Noi oportunităţi sunt legate de predictibilitatea legislaţiei. Ceea ce ne-am dori este ca pentru următorii 10 ani, este să nu mai avem un eveniment de oprire a subvenţiilor pentru că asta alungă orice investitor”, a spus Petru Ruşeţ în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020.

 

Alte declaraţii:

În zona de stocare am putea primi mai mult sprijin legislativ.

Ne aflăm într-o fază de interconecatre a reţelelor pe care Siemens a dezvoltat-o în urmă cu 10 ani, ceea ce înseamnă că momentan nu suntem nici prea în urmă nici prea în faţă.

Aşteptăm cadrul de reglementare pentru a deschide noi oportunităţi investiţionale în sectorul energiei regenerabile.

Dezvoltăm o soluţie de stocare cu hidrogen, soluţie care este deja folosită în toată Europa şi care pot schimba complet această zonă de stocare şi flexibilizare a reţelelor. Spre asta ne îndreptăm.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO