Energie

Patru parcuri eoliene Enel de peste 500 mil. euro au primit avizele. Le duc mai departe grecii de la PPC?

Patru parcuri eoliene Enel de peste 500 mil. euro au...

Autor: Roxana Petrescu

15.06.2023, 00:07 1924

Potrivit datelor publicate de Transelectrica, pe 20 apri­lie, patru companii de proiect deţinute de Enel Green Power România au obţinut avizul tehnic de ra­cordare la reţea pentru parcuri eoliene de peste 500 MW, cu o valoare de 565 de milioane de euro.

Toate cele patru parcuri vor fi realizate în judeţul Caraş-Severin, având ca termen de punere în funcţiune finalul anului 2026, respectiv 2028.

Aceste avize arată faptul că Enel avea un plan solid de creştere pe zona de energie verde în România, la care a renunţat după un 2022 plin de modificări legislative grupul italian finalizând exitul complet de pe piaţa locală în martie anul acesta. De altfel, înaintea crizei energetice, Enel anunţase pentru România un buget de investiţii de 2 mld. euro, echivalentul a circa 2.000 MW, în contextul în care Enel deţinea un portofoliu eolian-solar de 534 MW în România.

Odată cu exitul, operaţiunile Enel locale au fost preluate în întregime de grecii de la Public Power Corporation S.A. (PPC), conduşi chiar de fostul şef al Enel România Georgios Stassis. Rămâne de văzut dacă după achiziţia cu 1,26 mld. euro a activelor Enel grecii vor finaliza şi pipeline-ul de proiecte de energie verde pe care Enel îl avea pregătit pentru România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO