Energie

Oana Ijdelea, partener, Ijdelea Mihăilescu: Avem 28 de perimetre anunţate de ANRM pentru a unsprezecea rundă de licitaţii, din care 6 sunt offshore. Sunt investitori care aşteaptă cu interes aceste licitaţii

ZF Power Summit 2020

Oana Ijdelea, partener, Ijdelea Mihăilescu: Avem 28 de...

Autor: Cristina Bellu

18.02.2020, 12:03 294

Oana Ijdelea, partener, Ijdelea Mihăilescu, a afirmat în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020, că în runda a unsprezecea pentru scoaterea la concesionare a unor noi perimetre de explorare petrolieră au fost anunţate 28 de perimetre din care 6 sunt offshore.

“Avem 28 de perimetre anunţate de ANRM pentru a unsprezecea rundă de licitaţii, din care 6 sunt pe mare. Sunt investitori cu profil diferit care aşteaptă cu interes aceste licitaţii, dar până când legea nu va fi bine clarificată, vorbim despre investitori prudenţi. După ultimele modificări legislative, statul tinde să instituie un control mai mare asupra titularului de acorduri petroliere sau al entităţilor care pot controla titularii de acorduri petroliere”, spune Oana Ijdelea.

Alte declaraţii:

Există dorinţa anulării măsurilor luate prin OUG 114/2018. Legea de modificare ar fi trebuit să intre pe plenul Camerei deputatilor de mai bine de un an.

2020 nu mai poate fi din punct de vedere legislativ un an al soluţiilor punctuale. În Parlament există deja patru initiative legislative menite să corecteze OUG 114/2018. Am vorbit despre acordul de la Paris şi despre Green Deal. Decarbonizarea stă la baza acestui Green Deal. Pentru ca România să facă parte din soluţie în mod real ar trebui să privească atât către părţile de legislaţie care trebuie modificate, cât şi despre asumările la nivelul Uniunii Europene pe această direcţie.

Trebuie să vedem şi care este ponderea energiei din surse regenerabile.

Problema suprataxării trebuie clarificată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO