Energie

Liberty Galaţi investeşte 150 mil. lei într-o instalaţie de răcire pentru laminorul de tablă groasă. „Investiţia creşte gradul de productivitate şi extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată”

Liberty Galaţi investeşte 150 mil. lei într-o...

Autor: Răzvan Botea

29.06.2023, 12:32 1238

Liberty Galaţi investeşte 150 mil. lei într-o instalaţie de răcire pentru laminorul de tablă groasă,  a anunţat compania joi. Reprezentanţii Liberty punctează că, în urma investiţiei, instalaţia de răcire accelerată va permite companiei să îşi consolideze prezenţa pe cele mai profitabile segmente de piaţă, să crească gradul de productivitate şi să extindă portofoliul de produse cu valoare adăugată. De asemenea, va îmbunătăţi calitatea produselor finite pentru clienţii săi din domeniile offshore, construcţii, construcţii navale şi vase sub presiune.

„Această instalaţie de răcire accelerată de ultimă generaţie reprezintă o altă etapă importantă în strategia LIBERTY Galaţi de a-şi extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată şi de a creşte flexibilitatea şi profitabilitatea producţiei. În laminoarele moderne de tablă, aşa cum avem aici la Galaţi, sistemul de răcire accelerată este esenţial pentru a avea produse mai rezistente, care necesită precizie şi viteză mare de răcire. Proiectul va fi finalizat anul viitor şi ne va permite să răspundem cererii clienţilor noştri de produse cu valoare adăugată şi calitate superioară”, a declarat Sandip Biswas, CEO, Liberty Primary Steel & Mining.

Primetals Technologies, producător de top la nivel mondial, va furniza LIBERTY Galaţi noul sistem MULPIC (Multi-Purpose Interrupted Cooling) şi instalaţia de tratare a apei. MULPIC este o tehnologie care oferă un sistem de răcire a tablei în linia de laminare, capabil să obţină rata de răcire şi temperaturile dorite, în funcţie de dimensiunile fiecărui produs.

„Pe măsură ce avansăm în transformarea GREENSTEEL ne modernizăm şi dezvoltăm operaţiunile de producţie. Investiţia în această nouă instalaţie este încă un pas făcut de echipa noastră de la Galaţi în realizarea obiectivelor pe termen lung. Pe parcurs, suntem încântaţi să colaborăm cu parteneri cu o expertiză de top, cum este compania Primetals, care a dezvoltat unele dintre cele mai avansate tehnologii de răcire”, a spus Ajay Aggarwal, preşedintele pentru Europa al Liberty Steel Group şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Liberty Galaţi.

În prezent, Laminorul de Tablă Groasă de la Liberty Galaţi produce tablă cu lăţimea de până la 4.000 mm şi grosimea de până la 180 mm, precum şi calităţi TMCP (Thermo-mechanically Controlled Processed) şi dispune de un flux integrat care include un echipament nou de nivelare la cald, un echipament de testare ultrasonică şi un echipament de marcaj.

„Liberty Galaţi are un portofoliu complex de produse plate de oţel de calitate, precum tablă groasă, rulouri şi foi laminate la cald, laminate la rece, galvanizate şi acoperite organic, dar şi produse tubulare sudate, livrând oţel clienţilor din România şi din aproximativ 30 de ţări din întreaga lume. Produsele din oţel fabricate la Galaţi sunt utilizate în multe sectoare de activitate, inclusiv în sectorul naval, în domeniul construcţiilor, transporturilor, auto şi pentru recipientele sub presiune. Recent, Liberty Galaţi a anunţat instalarea unei linii de producţie state-of-the-art la compania sa specializată Liberty Tubular Products Galaţi, în urma unei investiţii de peste 40 de milioane de lei”, au mai transmis reprezentanţii Liberty.

Produsele de la Liberty Galaţi au fost folosite în multe dintre proiectele de infrastructură ale României, printre care: noul pod peste Dunăre de la Brăila, care va fi al treilea ca mărime din Europa; podul feroviar care leagă Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de Drumul Naţional 1 (DN1) şi podurile peste râul Mureş care fac parte din autostrada A10 Sebeş – Turda. De asemenea, oţelul de la Galaţi a fost folosit la construcţia podului „Osman Gazi” din Turcia, care traversează Golful Izmit, şi la pasarela pietonală de la gara Koge Nord din Danemarca.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO