Energie

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, care a condus în ultimii trei ani operaţiunile CE Oltenia, cel mai mare producător local de energie termo, a fost numită de suedezii de la OX2 în funcţia de Country Manager pentru România

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, care a condus în ultimii...

Autor: Cristina Bellu

16.01.2023, 11:56 385

Suedezii de la OX2, cel mai mare operator independent de proiecte eoliene la nivel european, anunţă numirea Lăcrămioarei Diaconu-Pinţea în funcţia de Country Manager OX2 România, poziţie din care va coordona extinderea portofoliului în domeniul tehnologiilor - eoliană, solară, stocare de energie şi hidrogen.

Ea îi va succeda lui Alexandru Nicoare, care a asigurat interimatul funcţiei de Country Manager.

Având o experienţă vastă în sectorul energetic din România, dobândită în cadrul unor proiecte de anvergură, de transformare şi creştere a afacerii, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a ocupat mai multe funcţii executive în acest domeniu.

Din poziţia de membru al Directoratului, deţinută în ultimii trei ani, a condus procesul de transformare a Complexului Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie termo din România, centralele sale pe lignit asigurând anul trecut 18% din producţia de energie naţională.

OX2 a intrat pe piaţa din România în 2021, prin achiziţionarea unui proiect eolian onshore de 300 MW.

De atunci, compania a pus bazele unei echipe locale care se ocupă de dezvoltare, construcţie şi tranzacţionare şi a crescut portofoliul la 500 MW în proiecte eoliene onshore.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO