Energie

Fondul de investiţii Enterprise Investors a vândut Wento, companie poloneză de energie regenerabilă, către Equinor, un business din domeniul energiei. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 100 milioane de euro

Fondul polonez de investiţii Enterprise Investors a vândut Wento, o companie poloneză de energie regenerabilă specializată în proiecte fotovoltaice, câtre Equinor-  companie energetică, activă în industriile de petrol, gaze naturale, energie solară şi eoliană în peste 30 de ţări.

Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 100 milioane de euro.

"Investiţia noastră în Wento a venit ca urmare a noilor adaptări de pe piaţa energiei regenerabile din Polonia. Echipa de management condusă de Wojciech Cetnarski a arătat că se poate adapta şi persevera în ţelul său de a construi o companie care să contribuie în mod semnificativ la transformarea verde a sectorului energetic al Poloniei aducând, în acelaşi timp, profituri importante pentru investitorii săi,” a spus Michał Rusiecki, managing partner la Enterprise Investors, liderul acestei tranzacţii

Iniţial, Wento s-a axat pe proiecte de energie eoliană dar în 2016 s-a îndreptat către piaţa energiei solare. În total, Wento a dezvoltat proiecte fotovoltaice de 177 MW până la stadiul asigurării contractelor pentru diferenţă în cadrul licitaţiilor mandatate de guvernul polonez.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depăşeşte 2,5 miliarde euro. În România, Enterprise Investors a investit peste 200 de milioane de euro până acum.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.