Energie

Fitch Ratings a acordat Grupului Electrica ratingul BBB, în categoria recomandată pentru investiţii, în condiţiile în care compania vrea să îşi diversifice sursele de finanţare

Fitch Ratings a acordat Grupului Electrica ratingul BBB,...

Autor: Roxana Rosu

23.09.2019, 14:53 312

Agenţia Fitch Ratings a acordat Grupului Electrica, cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie în funcţie de numărul de consumatori, ratingul BBB (investment grade), cu perspectivă stabilă, în condiţiile în care compania prospectează mai multe variante pentru diversificarea surselor de finanţare.

Investment grade este un calificativ sau rating de performanţă care indică faptul ca un titlu de valoare are un risc relativ scăzut de neplată, oferind investitorilor, mai ales celor conservatori, un nivel rezonabil de confort atunci când decid o investiţie.

“Ne dorim să creştem credibilitatea Grupului Electrica în faţa investitorilor noştri, încrederea acestora fiind extrem de importantă pentru noi. Astfel, scopul nostru în relaţia cu investitorii este acela de a fi priviţi ca o companie transparentă, rating-ul oferind tuturor părţilor interesate o evaluare independentă şi comparabilă cu cea a companiilor similare, care sunt urmărite la rândul lor de agenţiile de rating”, a spus Corina Popescu, Director General Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO