Energie

Eusebiu Guţu a preluat cu 8,2 mil. euro activele fostului combinat chimic Nitroporos din Făgăraş, parte din grupul InterAgro, la doi ani după ce a cumpărat combinatul Chemgas din Slobozia

Eusebiu Guţu a preluat cu 8,2 mil. euro activele...

Autor: Mirabela Tiron

27.07.2023, 17:20 2656

Omul de afaceri Eusebiu Guţu, proprietarul Popasul Trebeş, companie care face parte din grupul Pambac Bacău, şi care a preluat în primăvara anului 2021  combinatul Chemgas din Slobozia, a bifat  o nouă achiziţie în industrie şi a preluat cu 8,2 mil. euro activele fostului combinat chimic din Făgăraş, aflat în faliment. 

„Expert Insolvenţă SPRL filiala Bucureşti,  în calitate de lichidator judiciar al societăţii Gladwell Energy- în faliment, şi al Nitroporos - în faliment,  anunţă că activele din patrimoniul Gladwell Energy şi din patrimoniul Nitroporos aflate pe platforma fostului combinat chimic din Făgăraş au fost valorificate în cadrul licitaţiei publice la preţul de 8,2 mil. euro”, potrivit unui comunicat de presă. Adjudecatarul fostului combinat chimic din Făgăraş este Nitramonia BC Srl, societate care deţine şi combinatul chimic din Slobozia

Nitramonia BC Srl, controlată de Eusebiu Guţu,  are ca obiect de activitate fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase. Compania a avut anul trecut afaceri de 2,1 miliarde de lei şi un profit net de 54 milioane de lei, la 242 de angajaţi, arată datele publice de la mfinante.ro.

Activele fostului combinat chimic Nitroporos, parte din grupul InterAgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, au fost scoase la vânzare anul trecut, după ce compania a ajuns în faliment în urmă cu mai mulţi ani. Anul trecut erau scoase la vânzare la preţul de 16,4 mil. euro. Nitroporos avea ca activitate principală fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase iar ca activităţi secundare fabricarea altor produse chimice anorganice de bază, fabricarea explozibililor, fabricarea altor produse din material plastic.

Activele celor două societăţi, terenuri şi construcţiile aferente, echipamente, aparate, mijloace de transport, obiecte de inventar, sunt situate în Făgăraş, pe amplasamentul fostei platforme Nitramonia.

Societatea Gladwell Energy a fost înfiinţată în anul 2010, având ca obiect de activitate producţia de energie electrică, iar societatea Nitroporos a fost înfiinţată în anul 2008, având ca activitate principală, fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase, iar ca activităţi secundare fabricarea altor produse chimice anorganice de bază, fabricarea explozibililor, fabricarea altor produse din material plastic.

„Vânzarea pachetului de active a fost aprobată în cadrul şedinţei adunării creditorilor Gladwell Energy SRL din 29.08.2022, prin organizarea de licitaţii publice cu strigare, iar preţul de pornire a licitaţiei din data de 27.07.2023 a fost aprobat în cadrul şedinţei adunării creditorilor Gladwell Energy SRL din 07.06.2023”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO