Energie

Enel va vinde centralele din Slovacia ca să nu fie nevoită să renunţe la profitul sigur din România

Francesco Starace, CEO-ul grupului Enel: Nu vrem să vindem reţelele din România

Francesco Starace, CEO-ul grupului Enel: Nu vrem să vindem reţelele din România

Autor: Radu Bostan

20.03.2015, 00:05 434
Enel nu va mai vinde operaţiunile din România, deoarece activităţile locale de distribuţie a energiei şi producţie de electricitate din surse regenerabile se înscriu în noua strategie a grupului de a se concentra pe afaceri cu profit stabil şi riscuri reduse.
 
În schimb, Enel va renunţa la busi­ne­s­surile expuse riscurilor de piaţă, în spe­cial producţia de energie din surse con­venţionale, unde compania nu benefi­ciază de contracte cu preţ fix pe termen lung. Enel urmăreşte să obţină 5 miliarde de euro pe care să-i „recicleze“, orientând fondurile către investiţii rentabile.
 
„Din planul nostru de reciclare a capitalului nu mai face parte România, pentru că se integrează în strategia noastră. Nu vrem să vindem reţelele din România“, a declarat Francesco Starace, CEO-ul grupului Enel, într-o conferinţă în Londra.
 
Starace a pus astfel punct mai multor luni de speculaţii privind viitorul com­pa­niilor de distribuţie şi furnizare a energiei din România, care au 2,7 milioane de clienţi şi o cotă de piaţă de 33%. De pre­luarea firmelor Enel se arătase interesat inclusiv statul român, prin intermediul Electrica şi Nu­clear­electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO