Energie

După doi ani de pauză, CE Oltenia dezgheaţă „piaţa poluării“ de pe OPCOM printr-o ofertă de 2 mil. euro

După doi ani de pauză, CE Oltenia dezgheaţă „piaţa...

Autor: Radu Bostan

17.12.2013, 00:05 325
OPCOM, compania care administrează o piaţă centralizată de electricitate şi gaze na­turale, va intermedia luna aceasta două tran­zacţii cu certificate de emisii de gaze de seră, după doi ani în care platforma dedicată nu a înregistrat nicio ofertă de vân­zare sau cum­părare pentru aceste instru­mente care dau dreptul companiilor să emită poluanţi în atmosferă. De la intra­rea în funcţiune în 2010, pe piaţa de certifi­cate de emisii (PTCE) a OPCOM s-au încheiat doar trei tranzacţii, în anul 2011.
 
Cele două oferte au fost publicate de Com­plexul Energetic Oltenia (CEO), socie­ta­te care reuneşte termocentralele pe lignit şi asigură 30% din producţia naţio­nală de elec­tricitate.
 
Compania inten­ţio­nează să chel­tuie 8,9 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru a achi­ziţiona 400.000 de certificate de emisii, can­titatea fiind echivalentă cu circa 2,3% din nece­sarul anual de aproxi­ma­tiv 17 milioane de unităţi pentru a „acoperi“ po­luarea gene­r­ată de cele patru ter­mocentrale din compo­nenţa com­plexului – Rovinari, Turceni, Işalniţa şi Craiova II.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO