Energie

Compania E.ON Energie România construieşte o centrală electrică de 4 milioane euro pentru producătorul de îngrăşăminte Azomureş

Compania E.ON Energie România construieşte o centrală...

Autor: Roxana Rosu

22.12.2020, 10:42 2109

Compania E.ON Energie România construieşte o centrală electrică de 4 milioane euro pentru producătorul de îngrăşăminte minerale Azomureş, proiectul urmând să fie demarat în primăvara anului viitor.

Termenul estimat pentru punerea în funcţiune a noii centrale este în prima parte a anului 2022.

„Continuăm să investim în tehnologii moderne pentru a pregăti platforma pentru un viitor sustenabil. Am ales să folosim resursele interne de abur rezidual, iar tehnologia propusă de partenerii noştri s-a pliat excelent pe proiectul nostru. Odată cu implementarea proiectului vom reuşi să ne apropiem şi mai mult de ţintele programului Green Deal al Comisiei Europene. Azomureş are un plan ambiţios de dezvoltare pe termen lung şi rămâne unul dintre pilonii industriei româneşti“, a declarat Harri Kiiski, Directorul General al Azomureş.

 Cu o putere de 2,65 MW, centrala va acoperi între 5% şi 6% din necesarul de electricitate al combinatului. Pentru comparaţie, unitatea ar putea alimenta cu energie peste 4.600 de familii. Totodată, centrala va aduce pentru Azomureş o reducere de 4% a costurilor cu electricitatea.

 “Proiectul realizat împreună cu Azomureş reprezintă o soluţie personalizată de energie, economică, fiabilă şi neutră din punctul de vedere al emisiilor de COgenerate de producerea energiei electrice din surse convenţionale”, a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO