Energie

Cine este singurul client al celui mai mare trader de energie din România

Cine este singurul client al celui mai mare trader de...

Autor: Roxana Petrescu

06.03.2014, 13:02 1317

În primele opt luni din 2013, cel mai mare trader privat de energie electrică era Alro, cu o cotă de 12,29%, dar Alro, care este şi cel mai mare consumator de energie din ţară, este propriul său furnizor, fără să mai aibă şi alţi clienţi, potrivit datelor ANRE. Practic, Alro este furnizor de energie doar pentru el însuşi, fără a participa în piaţă la tranzacţii pentru alte companii.

Topul este completat de Electrica Furnizare, companie controlată de statul român, şi de Tinmar Ind.

„Având în vedere faptul că activitatea de trading este foarte redusă, datorită prevederilor Legii 123/2012 (legea energiei care permite tran­zacţiile cu energie exclusiv pe bursa de ener­gie OPCOM), competiţia pe segmentul de furnizare la consumatorul final este foarte mare. Din cauza acestei competiţii, multe dintre ofertele lansate de către furnizori sunt câştigă­toare, fără a fi însă realiste şi sustenabile. Aceste oferte disturbă percepţia consumatorului despre evoluţia pieţei şi costurile acesteia“, crede Aurelia Mocanu, directorul departamentului de furnizare de energie din cadrul EFT România, companie care avea în primele opt luni ale anului trecut o cotă de piaţă de 5% din segmentul concurenţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO