Energie

CET Govora vrea să încheie un contract de 34 milioane euro pentru transportul a 8,4 milioane tone de cărbune pe calea ferată

CET Govora vrea să încheie un contract de 34 milioane...

Autor: Roxana Rosu

27.09.2017, 11:46 318

CET Govora vrea să încheie un contract de 34 milioane euro pentru transportul a 8,4 milioane tone de cărbune pe calea ferată, pe ruta Berbeşti-Alunu până pe platforma Cet Govora, pentru asigurarea stocului necesar pentru iarnă.

Compania a încărcat în SEAP documentatia tehnica in vederea atribuirii contractului de transport, cu o durată de derulare de 4 ani, se arată într-un anunţ al Euro Insol. Data limita de depunere a ofertelor este 6 octombrie şi se adreseaza tuturor firmelor autorizate ca operatori de transport si manevra feroviara.

”Ca urmare a masurilor de redresare economica, luate de catre Administratorul Judiciar Euro Insol, constand in: renegocierea contractelor comerciale cu furnizorii de bunuri si servicii, a contractelor de furnizare energie electrica si termica cu Oltchim si Ciech Soda Romania, restructurarea organigramei prin disponibilizarea personalului excedentar cu acordarea de plati compensatorii si recuperarea creantelor restante de la Ciech Soda Romania, Oltchim, C.N.T.E.E. Transelectrica si de la clientii racordati la sistemul de Termoficare Urbana, CET Govora dispune de resursele financiare necesare pentru finantarea activitatii curente, prin plata la scadenta a tuturor furnizorilor de bunuri si servicii.  De la data deschiderii procedurii si pana in prezent CET Govora a achitat toate creantele curente catre partenrii comerciali in cuantum de peste 510 milioane lei”, spun reprezentanţii Euro Insol.

CET Govora a inregistrat în primul semestru un profit net de 30,6 milioane lei, fata de o pierdere de 5 milioane lei în perioada similar a anului trecut. Capitalurile proprii ale societatii s-au majorat cu 39 milioane lei, iar veniturile suplimentare obtinute din renegocierea contractelor de energie electrica si termica cu Oltchim si Ciech Soda Romania au fost de 35 milioane lei. De asemenea, prin renegocierea contractelor cu furnizorii de bunuri si servicii, inclusiv cu furnizorul de gaze naturale, s-au diminuat cheltuielile cu 10,5 milioane lei.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO