Energie

Ce spune şeful OMV despre rezultatele record ale companiei: 2018 a fost un an foarte bun, avem motive bune pentru a deschide o sticlă de şampanie

Ce spune şeful OMV despre rezultatele record ale...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

06.02.2019, 15:03 542

Rainer Seele, CEO OMV, spune, într-o declaraţie pentru CNBC, că există motive foarte bune pentru dechiderea unei sticle de şampanie, pentru că 2018 a fost un an bun, cu o producţie record, cu reduceri substanţiale de costuri, iar pentru anul în curs perspectivele sunt cât se poate de pozitive.

Compania a anunţat că va propune un dividend pe acţiune de 1,75 euro, faţă de 1,5 euro anul trecut, în condiţiile în care cifra de afaceri a crescut cu 13%, la 22,8 miliarde euro, iar profitul operaţional la 3,6 miliarde euro (+23%).

Seele a spus că OMV va continua construcţia conductei Nord Stream 2, şi nu s-a pronunţat faţă de eventualele sancţiuni pe care Statele Unite le-ar putea impune companiilor implicate în proiect. El spune că asfel de decizii trebuiesc luate de europeni şi că nimeni nu trebuie să se amestece în acest proces.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania că este "captiva" Moscovei din cauza dependenţei de gaze naturale din Rusia şi a cerut acesteia să renunţe la proiectul Nord Stream 2. Gazoductul va avea rolul de a transporta gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO