Energie

Azerii de la SOCAR aduc aproape 60 mil. € în cursa pentru 10% din retailul de carburanţi

La jumătatea acestui an SOCAR ajunsese la o reţea de benzinării formată din 28 de puncte de alimentare

La jumătatea acestui an SOCAR ajunsese la o reţea de benzinării formată din 28 de puncte de alimentare

Autor: Roxana Petrescu

14.08.2014, 00:06 455
SOCAR Petroleum, filiala locală a com­pa­niei petroliere SOCAR, controlată de statul azer, a realizat în iunie o majorare de capital de 58,8 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comeţului, aceasta fiind cea mai mare operaţiune de acest tip din luna menţionată. Tot potrivit datelor de la Registrul Comeţului, sursa banilor este Olanda.
 
Potrivit celor mai recente informaţii, la jumă­tatea acestui an SOCAR ajunsese la o reţea de benzinării formată din 28 de puncte de ali­mentare, dar planurile azerilor sunt de a ajunge la 10% din piaţa distribuţiei de car­bu­ranţi, ceea ce înseamnă o reţea formată din circa 120 de unităţi. În acest context, nu este exclus ca această majorare de capital să fie făcută în sco­pul extinderii prezenţei pe piaţa locală. În ge­neral, în funcţie de dimensiunea unei benzinării, investiţia pentru deschiderea unei noi unităţi este în medie de circa un milion de euro.
 
Potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor, anul trecut SOCAR Petroleum a ajuns la afaceri de 582,8 milioane de lei (132 de milioane de euro), de 2,5 ori mai mult faţă de nivelul de 232,7 milioane de lei din 2012, în contextul în care compania a deschis anul trecut 8 noi puncte de alimentare.
 
Firma a încheiat însă anul trecut cu pierderi de 2,7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO