Energie

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat Enel Green Power România la finalizarea achiziţiei parcului fotovoltaic Lumina, din judeţul Giurgiu, cea mai mare centrală fotovoltaică din portofoliul companiei

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat Enel...

Autor: Cristina Bellu

07.08.2023, 13:47 454

Firma de avocatură Clifford Chance Badea a asistat Enel Green Power România la implementarea şi finalizarea achiziţiei unui parc fotovoltaic de 63 MW construit la Călugăreni, judeţul Giurgiu, pe care l-a preluat de la grupul grec Mytilineos.

“Enel Green Power România, linia de business dedicată producerii de energie din surse regenerabile a grupului Enel în România, a anunţat că a pus în funcţiune parcul Lumina, cea mai mare centrală din portofoliul său fotovoltaic din acest moment. Întins pe o suprafaţă de 88 de hectare şi cu o lungime liniară de aproape 2 km, parcul are o capacitate instalată de 63 MW şi va genera o producţie de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh”, spun reprezentanţii Clifford Chance Badea.

Potrivit acestora, echipa multi-jurisdicţională de avocaţi Clifford Chance, coordonaţi de practica de energie de la Bucureşti condusă de partener Nadia Badea, a asistat Enel Green Power România încă din prima etapă a procesului de achiziţie, de la faza de due diligence pe aspecte corporative, imobiliare, de autorizare şi reglementare, la etapa tranzacţională care a implicat aspecte de drept român şi englez, implementarea ulterioară şi finalizarea achiziţiei.

„Tranziţia către energia regenerabilă reprezintă o prioritate strategică la nivel global, iar Clifford Chance îşi asumă un rol activ pentru accelerarea acestui proces pentru companiile pe care le asistăm. Enel Group, de care ne leagă o relaţie îndelungată de colaborare, este un investitor important în domeniul energiei regenerabile şi suntem onoraţi să fim alături de ei într-o serie de proiecte interesante, atât pe plan local, dar şi multijurisdicţional, care vor contribui la construirea unui viitor mai sustenabil”, spune Nadia Badea.

Echipa principală a fost formată din Loredana Ralea, counsel, Andrei Caloian şi Lavinia Dinoci - senior associates în biroul de la Bucureşti.

Complexitatea proiectului a necesitat implicarea unei echipe multidisciplinare din cadrul Enel Green Power România, cu profesionişti din departamentul juridic, financiar şi fiscal, precum şi echipa de management.

În cadrul Enel, echipa de avocaţi in-house coordonată de Alina Dumitraşcu a fost compusă din Monica Paraschiv, Manager Juridic al Diviziei de Regenerabile, împreună cu Adina Stoica şi Sabrina Mironescu Ilea.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO