Energie

În atenţia primarilor din România. ZF Live Dan Prodan, CEO: Vienna Energy, companie deţinută de primăria vieneză, produce şi vinde energie electrică, dar distribuie şi gaz, căldură şi apă în Viena. De ce nu s-ar putea şi în România?

Autor: Răzvan Botea

29.01.2019, 17:55 665

Situaţia de pe piaţa energiei în care se importă energie şi pe parcursul lunii ianuarie preţul spot (PZU) a atins maxime istorice nu este una nouă, aceasta fiind o perioadă de speculă similară cu experienţa din 2017, a spus la ZF Live Dan Prodan, CEO al Vienna Energy.

„Aş putea spune că pe piaţa energiei nu se întâmplă nimic nou acum. Dacă facem o analogie cu 2017, am mai trăit astfel de experienţe. Aceasta este o perioadă de speculă, cineva cu siguranţă câştigă, atâta timp cât energia se cumpără. Cauzele sunt însă puţin diferite faţă de 2017. Dacă în 2017 o parte dintre traderi şi furnizori au avut apetit ridicat de risc de a lăsa poziţii deschise pe contractele încheiate, în 2019 lucrurile stau puţin diferit“, a spus Dan Prodan. Din punctul de vedere al capacităţii de producţie, în special de cărbune, la momentul respectiv din 2017 producţia era de 2.400-2.500 MW cărbune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO