Energie

Aproximativ 70.000 de contoare inteligente vor fi instalate în Bucureşti şi Ilfov

Aproximativ 70.000 de contoare inteligente vor fi...

Autor: Simona Tatu

09.05.2017, 14:45 1078

Peste 150.000 de contoare inteligente vor fi instalate de cãtre Enel în România în 2017, aproximativ în zona 70.000 în Bucureşti si Ilfov, 40.000 în Dobrogea si alte 40.000 de unitãti în Banat.

"Partea de contorizare si partea metrologicã a contorului inteligent este tipicã, clasicã, similarã oricãrui contor electric utilizat deja astãzi de cãtre majoritatea clientilor. Display-ul, marcajele, conexiunea la retea sunt reglementate, contorul  fiind un instrument fiscal", a spus astãzi, în cadrul unui eveniment la Timisoara, Emil Constantinescu, project manager smart meter E-Distributie.

În Bucureşti sunt incluse zone precum Centrul Vechi, Victoriei, Militari, Unirii, Vitan, Mihai Bravu şi Berceni, iar în Ilfov vor fi aplasate contoare inteligente in localitătile Buftea, Mogoşoaia şi Chitila.

Italienii de la Enel, unul dintre cei mai puternici jucători din piaţa distribuţiei şi furnizării de energie, cu 2,8 milioane de consumatori în portofoliu în Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, au instalat în anul 2016 si 2015 aproximativ 150.000 de  contoare inteligente.

Clientii inclusi în cel de-al treilea vor beneficia de citiri ale contoarelor de la distanta, acestea inlocuiesc citirile de pe teren si estimatile de consum.

Pentru anul 2017, Enel are în plan investiţii de 151,5 milioane de euro în România, dintre care 139 milioane de euro vor fi alocate exclusiv operaţiunilor de distribuţie.

În ceea ce priveste investitiile pentru anul 2018, sunt planificate investiţiile chiar mai mari, ajungând la 178 milioane de euro, din care 168 de milioane de euro vor fi destinate îmbunătăţirii performanţei reţelelor. 

Contoarele care urmeaza sã fie amplasate de catre Enel in Romania sunt produse la fabrica Aem din Timisoara, care este specializata in producerea si furnizarea de aparate si contoare pentru masurarea energiei electrice si a gazului. Anul trecut, compania Aem a produs circa doua milioane de astfel de contoare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO