Energie

Antreprenorul elveţian Claudio Cisullo, al treilea acţionar al dezoltatorului imobiliar One United Properties, lansează pe piaţa locală o divizie de business în domeniul energiei inteligente

Antreprenorul elveţian Claudio Cisullo, al treilea...

Autor: Cristina Bellu

25.07.2022, 09:59 584

CC Trust Group, o afacere de familie fondată şi deţinută de antreprenorul elveţian Claudio Cisullo, a intrat pe piaţa de eficienţă energetică din România cu o franciză în domeniul clădirilor inteligente.

În prezent, franciza mai dezvoltă operaţiuni în Orientul Mijlociu, cu peste 850 de proiecte finalizate.

“Serviciile propuse pornesc de la înregistrarea datelor referitoare la consumul de electricitate, realizând analiza, optimizarea şi execuţia programelor de reducere a consumului de energie electrică pentru ansambluri mari de clădiri ce includ edificii guvernamentale, spitale, hoteluri, clădiri mari de birouri, centre comerciale şi complexuri rezidenţiale”, spun reprezentanţii companiei.

Aceştia estimează că prin implementarea măsurilor inteligente de eficientizare a consumului de electricitate se obţine o reducere a cheltuielilor cu 20 - 40% per clădire, şi o creştere simultană a valorii implicite a acesteia.

Claudio Cisullo, proprietarul CC Trust Group, este de un investitor cu experienţă pe piaţa locală.

El este fondatorul şi Preşedintele Chain IQ Group, furnizor de servicii de achiziţii indirecte activ la nivel global, cu peste 250 de angajaţi în România, proprietarul şi Preşedintele grupului de investiţii concentrat pe sectorul imobiliar local, ACC Investments, Preşedintele Consiliului de Administraţie al principalului dezvoltator de proiecte imobiliare ”green” din România, One United Properties şi membru al Board-ului Ringier Holding Group, companie media europeană prezentă şi la nivel local.

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, clădirile sunt responsabile pentru aproape 30% din consumul de energie la nivel global şi produc aproape 15% din emisiile directe de CO2, în prezent emisiile generate de clădiri atingând cel mai ridicat nivel din istorie, aproximativ 10 Gigatone (Gt). În consecinţă, performanţa energetică a clădirilor poate contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2, cu atât mai mult în contextul deficitului global de resurse energetice şi al creşterii vertiginoase a preţurilor en-gros la combustibilii lichizi folosiţi pentru încălzire (kerosen, păcură), la gaze naturale şi curent electric, ca urmare a războiului din Ucraina.

Sectorul construcţiilor din UE este cel mai mare consumator energetic din Europa, absorbind 40% din energie, iar aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic.

În România, sectorul clădirilor acoperă aproximativ 45% din consumul total de energie. Pentru atingerea obiectivelor şi ţintelor de eficienţă energetică stabilite prin documentele de strategie naţională şi europeană, fondul local de clădiri are nevoie de o performanţă energetică sporită.

Spaţiile administraţiei publice, clădirile educaţionale şi cele comerciale însumează circa 75% din consumul nerezidenţial de energie, fiecare cu 20-25% din total, arată un studiu Energy Efficiency Group pentru Asociaţia Română pentru Promovarea Eficienţei Energetice.

Având în vedere aceste niveluri slabe de eficienţă energetică, atât la nivel european cât şi local, implementarea rapidă de soluţii moderne, care şi-au dovedit randamentul în eficientizarea consumului de energie, înseamnă un pas înainte în decarbonizarea stocului de clădiri, unul dintre obiectivele pe termen lung ale UE,

 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO