Companii

Elvila se pregateste de listare

07.09.2006, 19:56 34

Grupul Elvila, detinut de omul de afaceri Viorel Catarama, a demarat un proces de fuziune a companiilor pe care le detine, in vederea unei posibile listari pe bursa. "Directia strategica este de a fuziona toate societatile din cadrul grupului. Acest lucru nu se va produce insa deodata, ci in timp", a declarat pentru ZF Viorel Catarama, presedintele Elvila.
Astfel, Elvila SA a absorbit recent doua dintre cele mai mari companii ale grupului: Elmoberom SA, cu activitati de productie si Elvial International cu activitati de comert, conform datelor publicate de companie in Monitorul Oficial.
De cealalta parte, vanzarile la export ale grupului au scazut cu circa 90%, "datorita continuarii aprecierii leului in raport cu euro".
"Strategia grupului va ramane aceeasi. Vom continua sa targetam segmentul de populatie cu venituri medii si mici", a mai spus presedintele Elvila.
Principalii actionari ai grupului Elvila sunt Serlo Limited cu 57,63% din titluri, Viorel Catarama cu 32,84%, FOA cu 4,43%, Arabesque cu 2,31 si Libra Bank cu 1,28%, conform datelor existente in Monitorul Oficial. Grupul Elvila, este printre cei mai mari producatori de mobila din Romania. La nivelul anului trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 92,5 mil. euro si un profit de 1,6 mil. euro.
Rezultatele companiei au fost anul trecut puternic influentate de aprecierea leului in raport cu euro. Elvila avea la nivelul anului 2005 o prezenta puternica pe pietele externe.Pentru acest an, Viorel Catarama a anuntat ca intentioneaza sa reduca la 45% ponderea exporturilor in cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO