Companii

Elsid şi Electrocarbon rămân clienţii Hidroelectrica până în martie 2013. Mai este doar Alro la negocieri

Elsid şi Electrocarbon rămân clienţii Hidroelectrica până în martie 2013. A mai rămas doar Alro la negocieri

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

25.07.2012, 19:37 1417

Negocierile dintre Hidroelectrica şi companiile Elsid şi Electrocarbon au fost încheiate, cele două firme reuşind să-şi menţină contractele de cumpărare de energie semnate cu cel mai mare producător de electricitate din România. La negocieri a rămas doar Alro, care este de altfel cel mai mare consumator de energie din România.

"Am finalizat negocierile cu Elsid şi Electrocarbon. Contractele vor merge înainte până la termenul lor de expirare, care este 31.03.2013. S-a convenit un preţ fix, care se va aplica retroactiv şi pentru primele şapte luni ale anului, şi care va fi menţinut pentru tot anul 2012 şi pentru primul trimestru din 2013. Negocierile au pornit de la un preţ de 103 lei pe MWh, dar preţul de închidere nu poate fi făcut public din cauza negocierilor care încă sunt în derulare cu Alro", a explicat Remus Borza, avo­catul care controlează Euro Insol, firma de­semnată ca administrator judiciar al Hidroelectrica după intrarea în insolvenţă.

Astfel, Hidroelectrica a rămas deocamdată numai cu patru contracte directe de vânzare a energiei electrice semnate cu Electromagnetica, Elsid, Electrocarbon şi Alro, cu ultima companie negocierile fiind în plină desfăşurare. În ultima lună însă, compania a scăpat de şase contracte cu furnizori de energie care numai în perioada 2006-31 mai 2012 au provocat pierderi de 3 miliarde de lei. Suma reprezintă diferenţa de valoare dintre ce ar fi putut obţine Hidroelectrica dacă şi-ar fi vândut energia pe bursa OPCOM şi ce a primit de la Euro P.E.C., EFT AG, EFT România, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Energy Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO