Companii

Electrolux se mai gandeste la Romania

22.10.2004, 00:00 16

Grupul suedez Electrolux a ales Polonia pentru o noua fabrica de masini de spalat vase. Polonia si Romania sunt pe lista scurta si pentru investitie de aproximativ 50-60 de milioane de euro pe care grupul suedez urmeaza sa o faca pentru o fabrica de masini de spalat.
Alegerea de catre Elelctrolux a Polonie ca locatie pentru fabrica de masini de spalat vase s-a datorat, potrivit directorului de marketing al Electrolux Romania, Carmen Georgescu, mai multor aspecte printre care infrastructura si pozitionarea geografica. Potrivit lui Georgescu, decizia de a costrui fabrica in Polonia este de "data recenta".
Grupul suedez este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de aparatura electrica pentru bucatarie si curatat (frigidere, masini de spalat si aspiratoare) si echipamente pentru gradina si padure (fierastraie cu lant, masini de tuns iarba si tractoare pentru gradina).
Compania detine in Romania o fabrica de aragazuri, la Satu Mare, in care va investi in acest an 4,5 milioane euro, fondurile fiind destinate extinderii capacitatilor de productie, protectia mediului inconjurator si dezvoltarea de noi produse.
Electrolux a investit pana in prezent 15 milioane de Euro in fabrica de aragazuri de la Satu Mare, in special in cresterea capacitatii de productie, protectia mediului inconjurator, dezvoltarea de noi produse. De altfel, suedezii au transferat la fabrica din Romania o parte din productia de aragazuri din state precum Italia sau Suedia, capacitatea de productia ajungand la 700.000 de aragazuri, din care cea mai mare parte au fost destinate exportului.
Subsidiara din Romania a Electrolux a raportat pentru anul 2003 o cifra de afaceri de 105 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO