Companii

Electrolux reia cresterea, dupa un minus de 6,5%

Electrolux reia cresterea, dupa un minus de 6,5%
06.05.2008, 19:18 22

Electrolux Romania, divizia locala a producatorului suedez de electrocasnice Electrolux, a raportat o cifra de afaceri de 150,7 milioane de euro pentru anul trecut, in crestere cu 6,5% comparativ cu rezultatul anului 2006. In 2007 compania a recuperat decalajul inregistrat in 2006 cand afacerile au scazut cu 6,6% fata de anul precedent, la 141,5 milioane de euro.
"Rezultatele financiare pentru 2007 sunt conforme cu obiectivele si strategia grupului si suntem incredintati ca rezultatele obtinute in acest an vor intari dezvoltarea companiei pe plan local", a declarat Carmen Georgescu, director de marketing si comunicare al Electrolux Romania.
Electrolux detine in Romania o fabrica de aragazuri achizitionata in anul 1995 care produce cea mai mare parte a produselor Zanussi comercializate de grup in Europa. Fabrica de la Satu Mare exporta si in Rusia, statele balcanice, Israel, Finlanda, Suedia sau Norvegia si are in prezent 1.750 de angajati.
Compania a realizat anul trecut investitii de 1,4 milioane de euro in introducerea unor noi tehnologii de productie si dezvoltarea unor noi game de produse, investitiile totale de la preluarea fabricii pana in prezent ridicandu-se la 32 de milioane de euro.
La nivel de grup, in primul trimestru, Electrolux a raportat o scadere de 3% a cifrei de afaceri la 24,1 miliarde coroane suedeze ( 2,58 miliarde de euro) si o pierdere de 106 milioane de coroane suedeze (11,3 milioane de euro). Scaderea a fost inregistrata potrivit directorului general Hans Straberg pe fondul scaderii vanzarilor in America de Nord, una dintre cele mai importatnte piete desfacere, ceea ce a condus la o scadere a profitului. In paralel, in Europa scaderea a avut ca origine o crestere slaba a pietelor cumulata cu cresterea costurilor materiilor prime.
In Romania Electrolux se situeaza pe locul doi in topul producatorilor de electrocasnice, fiind concurata de producatorul turc Arcelik, care detine fabrica de aparate frigorifice Arctic din Gaesti.
Pentru anul trecut Arctic a raportat afaceri de 224 de milioane de euro, mai mari cu 15% fata de 2006, in urma aprecierii vanzarilor la mai mult de 1,5 milioane de aparate frigorifice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO