Companii

​Electroaparataj îşi vinde participaţia de 7% la Libra Bank

Autor: Andrei Chirileasa

18.10.2011, 17:34 294

Producătorul de echipamente electrice Electroaparataj Bucureşti (ELJ), controlat de fondul de investiţii Broadhurst, a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pentru a aproba vânzarea participaţiei de 7% deţinută la Libra Internet Bank, potrivit unui raport transmis bursei.

Libra Bank este controlată de Broadhurst prin intermediul mai multor firme.

Libra este una dintre cele mai mici bănci de pe piaţa locală şi operează 25 de unităţi. Activitatea băncii este concentrată în special pe nişa profesiilor liberale.

Recent, banca şi-a schimbat numele în Libra Internet Bank, semnalând orientarea strategică spre furnizarea de servicii financiare online.

Libra a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit de 9,1 mil. lei (2,2 mil. euro), în creştere de la 250.000 de lei în aceeaşi pe­rioa­dă din 2010, rezultatul fiind pe standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS). Banca a obţinut şi anul trecut un pro­fit, conform IFRS, de circa 10 mil. lei (2,4 mil. euro).

Electroaparataj este deţinută în proporţie de 68% de fondul de investiţii Broadhurst. Compania a avut anul trecut afaceri de 21,5 mil. lei (5,1 mil. euro), în scădere cu 20% faţă de 2009, şi un profit de aproape 5 mil. lei. Electroaparataj are o capitalizare de 8,7 mil. lei (circa 2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO