Companii

Electrificarea pune presiune pe industria auto: Continental mai vrea să separe o divizie după ce deja anunţase reduceri de personal

Electrificarea pune presiune pe industria auto:...

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2023, 00:07 1386

Grupul Continental, care în România are circa 20.000 de angajaţi, a anunţat săptămâna aceasta că are în plan crearea unei noi entităţi „User Experience“, care produce display-uri pentru autovehicule, iar entitatea ar viza şi businessul de la „megafabrica“ din Timişoara a concernului german.

În acest sens, sectorul grupului se va pregăti pentru ca zona de afaceri User Experience să devină independentă din punct de vedere organizaţional. „Strategia noastră vizează creşterea creării de valoare. Acest lucru ne va permite să continuăm să ne dezvoltăm în grupul de mobilitate şi tehnologia materialelor pentru soluţii sigure, inteligente şi durabile“, a declarat CEO-ul Continental, Nikolai Setzer, săptămâna aceasta, la Hanovra, cu ocazia Capital Market Day.

Anunţul pentru noua divizie aminteşte de sepa­rarea diviziei Powertrain a Continental şi transformată în Vitesco Technologies. În tot acest timp industria ger­mană este afectată de electrificare, în condiţiile în care multe dintre componentele necesare unei maşini cu motor termic dispar, iar odată cu ele şi fabricile pentru acestea.

Luna trecută apăreau primele zvonuri cu privire la o reducere a numărului angajaţilor Continental. Bloomberg avansa cifra de 5.500 de locuri de muncă sau 3% din forţa de muncă a grupului la nivel mondial, dintre care 1.000 ar fi desfiinţate în Germania. Miza reducerii de personal vizează economii de 400 mil. euro anual începând cu 2025.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO