Companii

ELCEN va da 4 mil. € ca să încălzească mai ecologic Drumul Taberei

ELCEN va da 4 mil. € ca să încălzească mai ecologic...

Autor: Radu Bostan

09.09.2013, 00:05 15
Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), principala sursă de energie termică pentru Capitală, va investi 19 mi­lioane de lei (4,3 milioane euro) pentru a înlocui o parte din capacităţile de producţie ale CET Vest, centrala care încălzeşte cartierele Drumul Taberei şi Militari, potrivit unui anunţ din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Dincolo de acoperirea necesarului de căldură al zonei, compania intenţionează şi să-şi pună instalaţiile în acord cu cerinţele de mediu ale Uniunii Europene, înaintea expirării unor derogări care le-ar forţa să fie închise.
 
Contractorul va trebui să livreze şi să monteze trei noi cazane de apă fierbinte (CAF), acestea fiind instalaţiile care aduc apa până la o temperatură ridicată, înaintea livrării către consumatori prin sistemul de distribuţie. „Noile capacităţi vor înlocui o parte din capacităţile de producţie existente şi va trebui să asigure o producţie de energie termică de 114 MWt“, se arată în caietul de sarcini.
 
Proiectul mai vizează şi implementarea „unor tehnologii moderne de ardere în instalaţii de producere a energiei ter­mice cu funcţionare pe gaze naturale la nivelul standardelor existente pe plan mondial“. În prezent, trei dintre cazanele de apă fierbinte folosite de CET Vest funcţionează în baza unei derogări de la legislaţia europeană privind limitarea poluării industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO